Muratoglu novi trener Simone Halep: Šta je sa Serenom?

Tenis 07. apr. 202217:43
Podeli:
Izvor: Getty Images/ Julian Finney

Francuski stručnjak Patrik Muratoglu potvrdio je da će ubuduće raditi sa Simonom Halep.

„Danas počinje novo poglavlje u mojoj karijeri: Sada sam trener Simone Halep“, poručio je Muratoglu.

„U poslednjih osam meseci sam shvatio koliko mi nedostaje taj posao. To je moja najveća strast i osećam da mogu još mnogo toga da pružim“.

Dugogodišnji trener Serene Vilijams otkrio je kako je došlo do saradnje sa Rumunkom.

Povezane vesti

„Simona je došla u Muratoglu Akademiju pre Indijan Velsa. Gledao sam nekoliko njenih treninga. Na kraju te sedmice me je pitala da li bih mogao da radim kao njen trener. Izuzetno je poštujem, ali u tom momentu to nije bilo moguće. Nekoliko sedmica kasnije sam pričao sa Serenom i ukazala se prilika da, makar kratkoročno, radim sa nekim drugim“, objasnio je Muratoglu.

Vilijams nije igrala od Vimbldona prošle sezone, kada se povredila u prvom kolu, i nema naznaka kada bi mogla da se vrati na teren. Ovakva odluka francuskog stručnjaka znači da se neće uskoro ponovo takmičiti.

Kada je o Halep reč, ona je trenutno 20. na WTA listi. Ove sezone je zabeležila 15 pobeda uz 4 poraza, a osvojila je i jednu titulu. Nedavno je zbog povrede butnog mišića morala da se povuče sa turnira u Majamiju.

Rumunka je krajem septembra prošle godine raskinula saradnju sa dugogodišnjim trenerom Darenom Kejhilom. Od okončanja Australijan opena nije više radila sa Adrijanom Markuom i Danijelom Dobreom.

Komentari

Vaš komentar