Medvedev: Naravno da bih voleo da Novak igra US Open

Tenis 15. avg 202217:231 komentar
Podeli:
Izvor: Tanjug/ AP Photo/Elise Amendola, File

Danil Medvedev je posle Mastersa u Montrealu zadržao prvo mesto na ATP listi, a slede mu Sinsinati i US Open gde brani 2000 bodova. Može lako da se desi da mu prvo mesto isklizne iz ruku, posebno ako Rafa Nadal dođe do trofeja na nekom od tih turnira.

Međutim postoji još jedan igrač koji bi mogao da pomrsi konce Danilu Medvedevu kada se radi o podizanju trofeja. Doduše pitanje je da li će Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da uđe u Sjedinjene Dražve jer nije vakcinisan, ali Medvedev poručuje da bi voleo da vidi Srbina u Njujorku.

„Ja ne mogu ništa tu. Pravila postavlja Vlada SAD i ne znam da li to može da se promeni. Da mene pitate ja bih sigurno voleo da Đoković igra. Volim kada su na turniru najbolji igrači na svetu. On je osvojio Grend slem ovog leta. Ta borba za najviše Slemova sa Rafom je super napeta i preinteresantno je. Voleo bih da ga vidim u Njujorku“, rekao je Danil Medvedev u Sinsinatiju.

Tamo se igra poslednji Masters pred US Open na koji Novak ne može da dođe kao nevakcinisani stranac.

Novak neće moći do kraja sezone da svrgne Medvedeva sa prvog mesta, ali bi možda i mogao da ima dobru šansu za to da je igrao u Montrealu i Sinsinatiju. Danil je u Kanadi ispao od Nika Kirjosa u ranoj fazi turnira.

U tom duelu Medvedev je ušao u jedan verbalni sukob sa navijačem, a šta je o tome rekao čitajte ovde.

Komentari

Vaš komentar