Lajović eliminisao Krajinovića u Monte Karlu

Tenis 10. apr. 202218:581 komentar
Podeli:
Izvor: Getty Images/Alexander Scheuber

Dušan Lajović savladao je Filipa Krajinovića 6:2, 7:6 (7:4) u srpskom derbiju u prvom kolu turnira u Monte Karlu.

U prvom setu viđena je potpuna dominacija Lajovića. Napravio je brejk u trećem gemu, a gemove na svoj servis je lako čuvao. Ponovo oduzima servis Krajinoviću u sedmom gemu i onda rutinski stiže do prednosti od 1:0.

Sličan scenario odigrao se i u drugom setu. Ponovo u trećem gemu, Lajović koristi brejk loptu za 2:1. U narednom gemu Krajinović stiže do dve šanse za brejk, nijednu nije realizovao i to ga je potpuno slomilo.

Dušan je otišao na 3:1, a onda u narednom gemu ponovo oduzima servis reprezentativnom drugu za 4:1. Nije se Krajinović ni tada predao. Pravi prvi brejk na meču za 4:2, a onda prilazi i na 4:3.

Nastavio je da blista momak iz Sombora i u narednom gemu. Ponovo pravi brejk za 4:4 i potpuno se vraća u meč. Vezao je i četvrti gem i od 1:4, dolazi na 5:4. U desetom gemu na 30:40 imao je prvu set loptu, koju je ispustio tako što je jednu loptu poslao duboko u aut jer mu je pukla žica na reketu.

Izvukao se Lajović iz neugodne situacije, vezao tri poena za 5:5. Obojica su uzeli naredne gemove na svoj servis i ušlo se taj-brejk. U taj-brejku se Lajović odvojio na 3:1 i više nije dao Krajinoviću priliku za povratak.

Dušan će u drugom kolu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, kome je meč predao Gruzijac Basilašvili pri rezultatu 6:3, 2:0 za Dimitrova.

Masters iz Monte Karla možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar