L Ekip pojasnio: Đoković nije hteo da skine masku, bez pitanja o vakcinaciji

Tenis 12. jan. 202211:3648 komentara
Podeli:
Izvor: Darrian Traynor/Getty Images

Najbolji teniser sveta Novak Đoković 18. decembra je u Beogradu razgovarao sa novinarom "L'Ekipa" Frankom Ramelom, a u saopštenju je naglasio da je napravio grešku jer je u tom trenutku znao da je pozitivan na koronavirus.

Francuzi su intervjuisali Đokovića dva dana nakon što je bio pozitivan na testu na kovid-19, a sada su izneli detalje šta se sve dešavalo tog dana u srpskoj prestonici.

Povezane vesti

Ramela je naglasio da je imao instrukcije da Novaku ne postavlja pitanja o vakcinaciji i planovima o Australijan openu. Intervju je trajao pola sata.

"Tema je osetljiva, ako i dalje sumnjate u nju. Ne dovodi se u pitanje da li razmatra da se testira. I ako jeste, kakav je bio rezultat", istakao je Ramela, koji je u TC Novak došao da uruči Đokoviću nagradu za najboljeg u 2021. godine.

Dalje navodi da je tri nedelje kasnije saznao da je srpski igrač imao pozitivan test, kao i da je Đoković Novak pozirao i vrištao tokom snimanja sa trofejom bez maske, ali i da je pokrio lice tokom intervjua.

"Kada su ga zamolili da skine masku da bismo uradili nekoliko fotografija, Novak je odbio," ističe Ramela, koji je pre puta u Australiju uradio PCR test koji je bio negativan.

Đoković je da podsetimo u Australiju stigao prošle nedelje na osnovu medicinskog izuzeća jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, a viza mu je odmah po dolasku u Melburn poništena. Kao razlog je navedeno to da to što je preležao koronavirus nije dovoljan osnov za vizu, zbog čega je pet dana proveo u smeštaju namenjenom za azilante.

Prvi reket sveta je u ponedeljak izvojevao pobedu pred sudom, koji mu je odobrio vizu, ali i dalje postoji mogućnost da ministar za imigracije Aleks Hok donese odluku suprotnu tome i deportuje ga. Otkako je izašao na slobodu, Đoković je počeo sa treninzima u Melburnu u nadi da će moći da pokuša da osvoji 10. titulu na Australijan Openu, koji počinje u četvrtak.

Posle odluke suda da mu dozvoli boravak u Australiji svi dokumenti koji se tiču njegovih pozitivnih i negativnih testova, kao i formulara za vizu, postali su javno dostupni, a u njima je bilo mnogo konfuznih informacija. One su bile u vezi sa time kada je tačno bio pozitivan, kako je bio u javnosti uprkos tome, gde je tačno boravio od tada do dolaska u Australiju, a u svom saopštenju se osvrnuo na sve to.

 

Komentari

Vaš komentar