Halep nastavlja dominaciju, prošla u polufinale

Tenis 06. jul 202216:401 komentar
Podeli:
Simona Halep
Izvor: Shaun Botterill/Getty Images

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u polufinale ženskog singla pošto je na dominantan način sa 2-0 u setovima pobedila Amerikanku Amandu Anisimovu.

Vimbldon gledajte u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba, a sva dešavanja iz Lodnona pratite i u BLOGU UŽIVO Sport kluba.

Po setovima bilo je 6:2, 6:4 posle 65 minuta igre za nekadašnju prvu igračicu sveta. Halep, koja je ovaj prestižni turnir osvojila 2019. godine, za finale će se boriti sa Jelenom Ribakinom iz Kazahstana, koja je sa 2-1 eliminisala Ajlu Tomljanović.

*Ženski Đoković

Još nije izgubila set na ovom turniru 30-godišnjakinja iz Konstance, koje je sada 18. na WTA listi. Budući da nije igrala prethodne godine, a da 2020. Vimbldon zbog kovida nije održan, ovo je 12. uzastopna pobeda za Halep na travnatim terenima „Ol Ingland klaba“.

Biće ovo deveto polufinale GS turnira u njenoj karijeri, treće u Londonu. Zanimljivo je da je na svakom „mejdžoru“ došla među najbolje četiri barem jednom.

U prvom setu Halep je bila dominantna, napravila je brejk u drugom i trećem servis-gemu rivalke, a potom u osmom gemu iskoristila prvu set loptu. Vodila je 5:2 u drugom setu i bila nadomak još brže pobede, ali joj je fokus popustio, pa je izgubila servis, ali je potom brejkom došla do pobede i polufinala.

Vimbldon možete da pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.

Komentari

Vaš komentar