Džonsonova poruka Đokoviću: Vakcinacija je divna stvar

Tenis 10. jan 202218:5316 komentara
Podeli:
Izvor: Peter Macdiarmid/Getty Images

Britanski premijer Boris Džonson je u ponedeljak u jednom obraćanju javnosti dobio pitanje o Novaku Đokoviću. Pitali su ga kako vidi dolazak srpskog tenisera na Vimbldon narednog leta, s obzirom na to da je Novak nevakcinisan i da je u Australiji imao zbog toga velikih problema.

Za sada je samo Australija zemlja koja „zateže“ zbog nevakcinisanih sportista. Priča se da slično možda očekuje tenisere u Sjedinim Državama i Velikoj Britaniji, dok su iz francuskih vlasti rekli da će nevakcinisani igrači sigurno moći na Rolan Garos.

Premijer Velike Britanije Boris Džonosn je imao i više nego diplomatski odgovor kada je trebalo da se izjasni da li bi dozvolio Novakov dolazak u London na Vimbldon.

„Sve što bih rekao o Novaku Đokoviću, sa kojim sam inače igrao tenis i prilično je dobar, je da ja verujem u vakcinaciju i mislim da je to divna stvar. Svako bi trebalo da stane iza ovog programa koji dopušta ovoj zemlji da bude najotvorenija ekonomija Evrope i da na pomoću tog programa štitimo ljude na celom ostrvu tako da vakciancija ima veliku prednost“, kazao je Džonson.

Đoković je dobio u Australiji sudski spor protiv države koja mu je uskratila vizu, a odmah posle toga je došao na „Rod Lejver“ arenu da trenira.

Komentari

Vaš komentar