Dupli program, dupla pobeda: Novak i Nina u četvrtfinalu!

Tenis 28. jul. 202113:554 komentara
Podeli:
Izvor: USA TODAY USPW, Reuters

Nina Stojanović i Novak Đoković plasirali su se u četvrtfinale Olimpijskih igara. Srpski par je na startu turnira u Tokiju pobedio brazilski tim Luisu Stefani i Marsela Mela 6:3, 6:4.

Dobro su servirali Nina i Novak, pa se nijednom nisu suočili sa brejk loptom. Snažnije i preciznije su udarali, bolje su pokrivali teren i zabeležili su maksimalnu pobedu.

Sigurni su na servisu bili svi na početku meča. Srbija je onda zapretila u šestom gemu, kada je niz grešaka napravio Melo. Iskoristili su Novak i Nina prvu priliku i oduzeli su servis Brazilcu. Bilo im je to dovoljno da dođu do seta.

povezane vesti

Sve bolje su izgledali Stojanovićeva i Đoković na terenu. U trećem gemu su imali prvu brejk loptu u drugom setu, ali je nisu iskoristili. Međutim, do nove prilike došli su u sedmom gemu na servis Setfani. Na brejk lopti je Novak preuzeo inicijativu u razmeni, da bi potom Nina poslala loptu Marselu, koji je napravio grešku.

Bilo je neizvesno u narednom gemu, kada je lopticu u igru ubacivala Nina. Došli su Brazlci do izjednačenja, ali ne i do brejk prilike. Pretili su Srbi u nastavku, ali su se izvukli Brazilci.

Na servise Đokovića srpski par je došo do gema, koji mu je doneo pobedu.

U narednom kolu srpski par će igrati protiv boljih iz duela Matek-Send, Ram – Zigemund, Kravic.

Ovo je druga pobeda koju je u sredu zabeležio najbolji teniser sveta. Prethodno je Đoković obezbedio mesto u četvrtfinalu singla, pošto je pobedio Alehandra Davidoviča Fokinu.

Komentari

Vaš komentar