Dodig propustio veliku šansu, poražen u finalu RG

Tenis 04. jun 202220:32
Podeli:
Ivan Dodig Ostin Krajicek
Izvor: REUTERS/Yves Herman

Hrvatski teniser Ivan Dodig u paru sa Amerikancem Ostinom Krajičekom, poražen je u finalu Rolan Garosa u konkurenciji dublova od Arevala i Rojera u tri seta 6:7, 7:6, 6:3.

Od kada je počeo da igra ozbiljnu ulogu na dubl sceni, Dodigov vrhunac karijere bio je 2015. pobeda na Rolan Garosu u paru sa Brazilcem Melom. Tada je imao okruglo 30 godina i čekao je čak šest godina na novo gren slem finale. Ono je usledilo prošle godine u Australiji, kada je osvojio novu veliku titulu u paru sa Filipom Polašek.

Imao je Dodig uspeha pre toga u miksu, a prošlu godinu krunisao je olimpijskim srebrom u paru sa Marinom Čilićem. A delovalo je da ni 2022. neće proći bez velikog trofeja. On i Amerikanac Ostin Krajiček praktično su dominirali dva seta. Prvi su dobili posle taj brejka 7:4, a u drugom su imali čak tri meč lopte u 12. gemu.

Salvadorac i Holanđanin uspeli su da prežive, a onda kao da im je to bila injekcija. Uspeli su da dobiju taj brejk 7:5 i dođu do izjednačenja u setovima.

Kada jedni propuste svoje šanse, po nepisanom pravilu stiže kazna. U trećem setu je konačno viđen brejk. Napravili su ga Arevalo i Rojer i ispostavilo se da je to odlučilo meč, i to da Dodig ostane bez trećeg gren slem trofeja, drugog na Rolan Garosu.

Komentari

Vaš komentar