Đokoviću titula u Rimu!

Tenis 15. maj. 202217:51 > 18:0345 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Izvor: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Novak Đoković osvajač je mastersa u Rimu po šesti put, pošto je u finalu savladao Stefanosa Cicipasa sa 6:0, 7:6 (7-5)!

Đoković sada vodi sa 7-2 u međusobnom skoru sa Cicipasom, a osvojio je 38. trofej iz masters kategorije, pa sada na večnoj listi ima dva više od Rafaela Nadala.

Tako je Novak na najbolji mogući način napravio uvertiru za Rolan Garos koji počinje 22. maja.

Prvi set protekao je munjevito, za pola sata je Đoković sa nulom poveo. Servirao je fenomenalno, a forhendom je udarao i snažno i precizno. I Cicipas je bio daleko od svog nivoa, pa je Đoković ubedljivo poveo u setovima.

Stabilizovao je Stefanos servis u drugom setu, da bi zatim prešao u kontraofanzivu i napravio brejk u četvrtom gemu. Đoković je počeo duplom greškom, što je bio uvod u ono što se potom desilo. Veliki aut forhendom, ubrzo i bekhend u mrežu za 15-40. Igrao se nešto duži poen, a Đoković je poslao forhend u mrežu – 3:1 Cicipas.

Imao je Cicipas i brejk loptu za 5:1, ali Novak bekhend vinerom uspeva da ostane u setu. Potom je Đoković uhvatio poslednji voz za povratak u set, na 3:5. Đoković je izvršio pritisak, viner riternom za 15-30, zatim je usledio odličan napadački poen za dve vezane brejk lopte, a onda je Cicipas na prvoj brejk lopti promašio lak forhend (5:4).

Nedugo zatim se ušlo u taj brejk, pošteno s obzirom na sve što smo videli u drugom setu. Novak je napravio prvi mini brejk za 3-2 nakon što je Cicipas poslao bekhend u mrežu. Mogao je Đoković da namiriše trofej kada je posle dva odlična servisa poveo sa 5-2.

Međutim, Grk uzvraća sa dva izvrsna servisa, da bi u stegnutom poenu na obe strane Novak napravio grešku (5-5). Sabrao se Đoković, servis-viner za meč loptu, da bi usledila duga razmena i greška Cicipasa bekhendom.

Komentari

Vaš komentar