Đokoviću prete tri godine zabrane ulaska u Australiju, ali postoje izuzeci

Tenis 14. jan. 202209:57 > 10:1612 komentara
Podeli:
Izvor: Darrian Traynor/Getty Images

Ministar za imigracije u Vladi Australije Aleks Hok doneo je odluku da „u cilju javne koristi“ poništi vizu srpskom teniseru Novaku Đokoviću, uprkos odluci Suda. Đokovićev pravni može da se žali na ovu odluku, ali ukoliko ona ostane na snazi, prvom igraču planete preti zabrana ulaska u Australiju u trajanju od tri godine. Međutim, i u tom slučaju postoje izuzeci.

Ministarstvo na svom sajtu navodi kako se postupa u ovakvim slučajevima.

Povezano:

Ministarstvo za imigracije ima diskreciono pravo da poništi vize kada je u javnom interesu da se to učini, uključujući odluke donete na osnovu javnog zdravlja, bezbednosti ili reda.

U slučaju poništavanja vize od strane Ministarstva, osoba koja je tom odlukom pogođena neće moći da iz inostranstva dobije vizu u periodu od tri godine, osim pod određenim okolnostima. Te okolnosti podrazumevaju korist za građane Australije – saosećajne ili pogodne okolnosti za stanovništvo, one sa državljanstvom Australije ili one sa pravom da ostvare državljanstvo Novog Zelanda.

Pravni tim Novaka Đokovića i dalje razmatra kako će reagovati usled najnovijih dešavanja. Želja Đokovićevog pravnog tima je da suđenje bude gotovo do nedelje, kako bi u slučaju eventualne pobede Đoković mogao da nastupi u ponedeljak u prvom kolu AO, gde će mu protivnik biti sunarodnik Miomir Kecmanović.

Komentari

Vaš komentar