Đokovićeva porodica: Došao je trenutak istine, Novak će izaći kao pobednik

Tenis 09. jan 202219:44 > 19:48184 komentara
Podeli:

Uoči sudske odluke u Australiji, porodica Novaka Đokovića i njegovi fanovi i danas su održali skup podrške ispred Skupštine Srbije. Poručuju da će ceo svet uskoro da sazna istinu i da veruju da će Novak iz svega izaći kao pobednik. S druge strane, Australija poručuje da - čak i u slučaju da Đoković dobije spor, ona zadržava pravo da ga ponovo, i to odmah, pritvori.

Neizvesnost – tako bi najkraće mogla da se opiše situacija u kojoj se nalazi najbolji teniser sveta Novak Đoković. I dalje se ne zna da li će zaigrati na Australijan openu, a njegova porodica, koja četvrti dan protestuje ispred Skupštine Srbije, poručuje da sve zavisi od australijskog suda.

Novakov brat, Đorđe Đoković poručio je da je danas „veliki dan“.

POVEZANE VESTI:

„Kada izlazimo pred sudiju, kada ćemo konačno da dočekamo pravdu i kada ćemo da čujemo istinu, da ceo svet čuje istinu i šta se to dogodilo, i nadamo se da je sud nezavisan, i da će da da pravu odluku, da će Novak da izađe kao pobednik i kao slobodan čovek, kao ono što jeste“, naveo je on.

Novakova majka, Dijana Đoković rekla je da je njen sin odlučio da „istera pravdu i istinu“.

„Da nije ništa kriv, da ono što je trebalo da uradi on je uradio, oni su našli za shodno da ga zatvore, jer ovo gde se on nalazi je zatvor, ovo nije pritvor, ovo je zatvor, ne daju mu čak ni doručak, ima ručak, ima večeru, za doručak nema ništa, to je sitina – ja vam pričam šta mi je on rekao“, istakla je.

Novakov otac Srđan podsetio je da je najbolji teniser sveta osvajao Otvoreno prvesntvo Australije čak devet puta.

„Oni nikakvo poštovanje prema njemu nemaju, prosto neverovatno“, konstatovao je.

Sudska odluka očekuje se u ponedeljak u ranim jutarnjim satima, a građani koji se svakodnevno okupljaju ispred Skupštine poručuju da se nadaju najboljem:

„Očekujemo pravdu za Novaka i ništa više.“

„Ja očekujem da će doneti jedinu moguću odluku da mu dopuste da se takmiči na Australijan openu i želim da pošaljem podršku Novaku celog našeg naroda – izdrži Nole.“

„Mislim da je ovo sabotaža Novaka, žele da ga sapletu da ne uđe u istoriju kao prvi osvajač 21 gren slem titule.“

„Ako se Novaku Đokoviću na ovoj zemlji desilo ovo, šta da očekujemo ja, vi i ostali.“

I dok porodica i građani nadu polažu u pravdu, država Australija za sada ne šalje ohrabrujuću poruku povodom žalbe koju je Novak Đoković priložio tamošnjem sudu.

„Ne postoji takva stvar kao što je garancija ulaska u državu za nekoga ko nije državljanin Australije. Australija kao suverena država zadržava svoje pravo da donosi odluku kome će dozvoliti ulazak, a kome ne. Čak i u slučaju da Đoković dobije prvobitni spor, država zadržava pravo da ga ponovo, i to odmah, pritvori“, poručuje se u odgovoru na Đokovićevu žalbu, koji je sudu priložila država.

Šta se tačno desilo sa pozitivnim testom najboljeg tenisera sveta, od 16. decembra, i dalje nije tačno poznato.

Novinar Sport kluba Saša Ozmo za N1 kaže da Đoković nije pravno obavezan da odgovri na pitanje u vezi sa tim, ali i svim događajima koji su prethodili njegovom dolasku u Australiju.

„Mislim da će znatno naškoditi svojoj reputaciji ukoliko nakon ovog saslušanja, kakav god ishod bio, ne objasni šta se zapravo desilo i koji je bio sled događaja, mi sada pokušavamo da spojimo te neke kockice – da li se zarazio od Najdžela Hejza, pa ako je bio dan kasnije, da li to znači da mu je kasnio test, to su neka razumna pitanja na koja, kažem, Đoković nije pravno primoran da odgovri, ali bi bilo jako dobro za njegovu reputaciju, i ovde i u celom svetu, da to učini“, ističe Ozmo.

Ukoliko se vrata Australijan opena, ipak, otvore za Novaka Đokovića, on dobija priliku da se bori za 21. gren slem titulu, a ako je osvoji postaće jedini teniser koji je takav do sad postigao takav uspeh.

Komentari

Vaš komentar