Direktor AO: Znali smo da postoji rizik, zdravlje najbitnije

Tenis 17. jan. 202111:02 > 11:03
Podeli:
Michael Dodge/Getty Images

Direktor Australijan Open Kreg Tajli obećao je da će se organizatori potruditi da svi teniseri i teniserke imaju uslove da se pripreme za predstojeće turnire, čak iako se nalaze u izolaciji.

U avionima kojima su učesnici prvog Gren slema u sezoni doputovali u Melburn bilo je nekoliko osoba zaraženih koronavirusom, zbog čega skoro 50 tenisera i teniserki naredne dve nedelje mora da provede u izolaciji. To znači da njima neće biti dozvoljeno ni da treniraju.

Naravno da nismo želeli da se ovo dogodi, ali znali smo od početka da postoji rizik. Svako ko dolazii u Australiju mora da ima negativan test pre nego što se ukrca u avion. Odmah po dolasku, svi su ponovo testirani“, objasnio je Tajli.

„Svi koji su bili u avionu se smatraju bliskim kontaktima. Zbog toga će morati da budu u karantinu naredne dve nedelje, neće moći da treniraju. Trudićemo se da svi učesnici mogu da se pripremaju, da budemo fer koliko je to moguće. Obezbedićemo im sprave, da mogu da vežbaju u sobama. Glavni cilj je da svi ostanu zdravi“.

Australijan Open zakazan je za 8. februar, a pre njega bi u Melburnu trebalo da se odigra nekoliko turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Komentari

Vaš komentar