Ćorić sporije počeo pa zakazao duel sa Dimitrovom

Tenis 22. maj. 202214:57
Podeli:
Borna Ćorić
Izvor: REUTERS/Anton Vaganov

Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo Ronal Garosa pobedom protiv Španca Karolosa Tabernera nakon četiri odigrana seta.

Ćorić je nakon izgubljenog prvog seta na kraju slavio rezultatom 3:6, 6:2, 6:3, 6:1.

Borna Ćorić izgubio je prvi set. Taberner je do prvog brejka u setu došao već u trećem gemu i nije dozvolio Ćoriću niti jednu prilku da se vrati u set. Napravio je i novi brejk u devetom gemu i osvojio set nakon što je hrvatski teniser spasio dve brejk i set lopte.

Oporavio se Ćorić od izgubljenog prvog seta i došao do izjednačenja. Hrvat je drugi set dobio rezultatom 6:2. Napravio je Ćorić brejk već u prvom gemu, imao šest brejk lopti u trećem, a onda je napravio još jedan u petom gemu čime je sve u ovom setu bilo u potpunosti rešeno.

Nakon izgubljenog prvog seta i izjednačenja, Ćorić je osvojio i drugi set. Igralo se bez brejka sve do šestog gema od kada je Ćorić nanizao četiri osvojena gema, uz dva brejka i sada je na set od odrugog kola.

U četvrtom setu je Ćorić našao pravi ritam i lako dobio ovaj deo igre - 6:1 čime je zaključio meč i obezbedio plasman u drugo kolo gde ga čeka duel sa Grigorom Dimitrovom.

Komentari

Vaš komentar