Fiš: Sve se može pobediti

Tenis 03. sep 201518:47 > 18:49
Izvor: Getty Images Sport, Harry How

Posle petnaest godina Mardi Fiš je odlučio da završi profesionalnu karijeru, pošto je odigrao svoj poslednji meč na US Openu.

„Ne znam šta bih izdvojio. Nosim sa sobom mnogo sjajnih uspomena, velikih pobeda… Stekao sam veliki broj velikih prijatelja, sa gotovo svim ljudima koje sam sretao. To je ono što će mi najviše nedostajati, kao i vi (novinari). Ali, što se karijere tiče, to ostavljam nekom drugom da oceni“, kaže Fiš.

Veliki navijač Minesota Vajkingsa i Evertona svoju karijeru je okončao porazom od Felisijana Lopesa u drugom kolu, pred domaćim navijačima, posle velike borbe u pet setova (2:6, 6:3, 1:6, 7:5, 6:3).

Tokom deceniju i po duge karijere osvojio je ukupno osam titula, u finalu Olimpijskih igara 2004. godine u Atini poražen je od Čileanca Nikolasa Masua, ali je ključnu bitku – onu najvažniju – dobio pre tri godine, kada je zbog velikih problema sa srcem morao na operaciju.

Mučio se i sa ozbiljnom anksioznošču i depresijom. Bio je dostojan predstavnik američke škole na terenu. Bio je odličan ambasador tenisa. Otvorio nam je neke nove dimenzije o kojima verovatno ne bismo ni razmišljali da on nije rekao. Želimo mu sve najbolje, šta god se bude odlučio da radi posle tenisa.