Drevni rivali: Đoković – Mari 21:00 SK1

Tenis 16. avg. 201504:28 > 04:31
Podeli:
Izvor: Getty images by Alexander Hassenstein

Kiša, iznenađenja, drama, sve smo videli u Montrealu, ali opet, na kraju, dva najbolja tenisera su se našla u finalu ovog prestižnog turnira.

Nakon što je spasao izgubljeno protiv Gulbisa, Đoković je lako savladao Šardija. Ipak, Francuz je veliki pobednik ovog turnira, njega niko nije očekivao u polufinalu.

Endi je savladao umornog Keija Nišikorija. Nakon turnira u Vašingtonu i četvrtfinala protiv Nadala, japanac jednostavno nije mogao više. Opet na površinu izlazi ona njegova boljka da ne može da poveže dve kvalitetne nedelje tenisa i pitanje je koliko možemo da očekujemoo od njega u Sinsinatiju.

Naravno, Đoković i Mari se veoma dobro poznaju, trenirali su zajedno u tinejdžerskim danima, izuzetno su dobri prijatelji van terena, ali to će biti zaboravljeno tokom ovog meča

Do sada su se sastajali 27 puta a Nole vodi sa prilično ubeldjivih 19-8. Srbin igra za 55 titulu u karijeri, dok se Britanac bori za 35. pehar. Ne zaboravimo i to da se opasno približava Rodžeru Federeru na drugom mestu ATP liste.