Nik Kirjos, loš dečko teniskih terena

Tenis 13. avg. 201514:41 > 14:44
Podeli:
Izvor: Tanjug/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

Talentovani australijski teniser Nik Kirjos je poznat kao problematičan momak, koji je sklon ispadima, kako na terenu, tako i van njega.

Poslednji u nizu ispada dogodio se u meču 2. kola Mastersa u Montrealu, kada je Stanislasu Vavrinki tokom meča rekao da Tanasis Kokinakis ima seksualne odnose sa njegovom devojkom Donom Vekić.

Za Kirjosa nije ništa neobično da se bahato ponaša i na konferencijama, raspravlja sa sudijama… A ima samo 20 godina.

Australijanac grčkog porekla je u karijeri upisao pobede protiv Rafaela Nadala i Rodžera Federera, međutim, mnogo više se priča o njegovom problematičnom ponašanju. Uostalom, nedavno je zajedno sa Bernardom Tomićem isključen iz nacionalnog tima.

Kirjos je, podsetimo, na Vimbldonu napravio „pravi spektakl“ na meču 4. kola protiv Rišara Gaskea.

On je u nekoliko navrata imao raspravu sa sudijom Džejmsom Keotom Vongom, teatralno je negodovao, zahtevao odgovor na pitanje, zašto je opomenut kada Rafael Nadal i ostali između poena troše vreme duže od dozvoljenog, a da stvar bude gora odlučio je i da jedan ceo gem ne igra!

Sa Gaskeom se sukobio i u finalu Eštorila. 

Kirjos se u i u 1. kolu Vimbldona sukobio sa Argentincem Dijegom Švarcmanom (6:0, 6:2, 7:6) i čak ga je uvredio, a pre početka Gren slema u Londonu čak je priznao da ne voli tenis i da su ga roditelji naterali da se bavi „belim sportom“. Australijanac preferira košarku.

Ako su u isto vreme NBA utakmica i neki turnir, 100 odsto ću pre da gledam košarku„, rekao je Kirjos.

Dvadesetogodišnji teniser je naglasio i da obožava seks pre velikih mečeva.

Možete da letite oko sveta i da radite šta vam se sviđa. Za mene je to igranje tenisa. A ako ste dovoljno dobri oko najboljih igrača je mnogo devojaka… Ja ne sledim pravila„, rekao je Kirjos.

Šta je sledeće?