Voznjacki: Teško je biti kreativan pored toliko pravila ali

Tenis 02. jul. 201517:06 > 17:08
Podeli:
Izvor: Getty Images

Karolina Voznjacki je slavila nad Denisom Alertovom u dva seta i iako je Čehinja dobro namučila u drugom periodu igre, peta teniserka planete je veoma raspoložena za naredne izazove.

Sudeći po kladionicama, ti nisi favorit na ovom turniru, da li ti je to pomoglo da igraš bez pritiska?

-Nikada nisam pratila kladionice i zato ne znam kako se kotiram. ako se ne varam smatrali su da ću još juče da izgubim, tako da ne znam šta da kažem. Sama sebi stvaram pozitivan pritisak i očekujem pobedu tako da sam na kraju dana volim što sam tu i svaki novi meč je plus za mene i nova šansa.

Prvi set je bio lak za vas, u drugom ste postali nervozni, da li vas je protivnica pritiskala, šta se desilo?

-Vodila sam 5:1 i tako se opustila. Tada je ona počela da igra mnogo bolje , da napada i u sledećem trenutku je bilo 5:6 a već sam videla sebe u svlačionici kako sam lagano sve završila. Ipak, na kraju dana, odnela sam pobedu, nastavila sam da se borim i znate, takav je tenis , tek kada odigrate poslednji poen znate da ste pobedili i zaista sam srećna što sam prošla.

Šta nosite iz ovog meča, meča u kojem ste morali da se borite iako je sve počelo veoma dobro?

-Da, pa zaista smatram da sam igrala veoma dobro i mogu mnogo toga da izvučem iz ovog susreta , definitivno je korak napred u odnosu na prethodni koji sam igrala , nadam se da ću moći da se dokazujem i da budem još bolja u narednom

-Da li vam se više sviđa tj da li vam više odgovara ova vrsta podloge ako uzmemo u obzir one na kojima si u poslednje vreme igrala? I sada treba da igraš sa Kamilom Đorđi sa kojom si jednom pobedila a dvaput izgubila pa me zanima čega se sećaš iz ovih mečeva i šta očekuješ?

-Volim da igram na travi, zabavno je, uživam ovde a što se Kamile tiče ona je igrač od kojeg ne možete da znate šta da očekujete, ona stigne svaku loptu pitanje je samo da li će uspeti da ubaci u teren ili će da ode u aut. na meni je samo da ostanem fokusirana , moram da probam da je pritiskam što više , moram da serviram dobro, da joj vraćam lopte dobro i da probam da joj ne dozvolim da diktira tempo sve vreme jer onog momenta kada je pustiš da vodi igru ona je najopasniji protivnik jer dobro igra, dobro servira i koristi svaku šansu.

Nisi mi i dalje rekla da li ti više odgovara ova vrsta trave ili ona koja je vlažnija ?

-Zaista ne marim. Trava je trava za mene i ja samo igram. -Kako gledaš na svoj dosadašnji tok sezone, da li vidiš sebe kao šampiona? -ja uvek sebe vidim kao nekoga ko može da pobedi, dokle god mogu da se borim, vidim sebe tako. Ove sezone je bilo dosta dobrih mečeva za mene, sjajnih pobeda ali je bilo i dosta teških momenata ali generalno mislim da igram dobro što je i najvažnije , pozitivno gledam na dalji tok takmičenja ovde ali i za dalji tok sezone nakon ovoga.

Znam da menjam temu ali Betani Matek Sends je sinoć izjavila kako ne može da se opusti i da bude kreativnija zbog svih pravila koje Vimbldon postavlja između ostalog se osvrnula na to što svi morate da budete u belom pa me zanima šta ti misliš o tome i da li si i ti za fleksibilnija pravila i za mogućnost da nosiš šta želiš na terenu?

– Znate, na kraju dana ovo je Vimbldon i ovde se igra po pravilima. Ako kažu da sve mora biti belo, sve će biti belo i vi morate to da prihvatite i da budete kreativni bez obrzira na sve. i mi smo to pokušali sa mojom haljinom ali… znate verujem da svaki igrač želi da ima barem malo boje na sebi ali ako bolje pogledate mi to radimo svake druge nedelje tokom godine i zato smatram da je još bolje potruditi se da budete kreativni čak i onda kada znate da morate biti u belom . to je zanimljiv izazov a ja volim izazove