Ana protiv Ksu, Krunićeva na Vinći

Tenis 29. jun. 201510:39 > 10:41
Podeli:
Izvor: Getty images Julian Finney

Marija Šarapova kreće u potragu za svetim gralom tenisa i neće imati nimalo laku protivnicu na početku.

Ruskinja igra protiv domaće teniserke Džoane Konte, a biće posebno zanimljivo videti na čijoj će strani biti publika na centralnom terenu Vimbldona. Konta je bila veoma solidna na pripremnim turnirima u Birmingemu i Istbornu i jasno je da se najbolje snalazi na travi. Kako će se snaći u hramu tenisa pred 15.000 gledalaca i da li će Šarapova izvući najbolje ili najgore iz nje, ostaje da se vidi. One se do sada nisu sastajale, pa će zbog toga još važnije kako će započeti ovaj meč. Konta nema nijednu titulu u karijeri, mada ovo može da se nazove najboljom sezonom u karijeri, pošto ima 26 pobeda i 15 poraza. Šarapova je uvek jedan od favorita pred Vimbldon, možda je baš ovo godina u kojoj će joj se složiti kocice. Za sada ima dve titule ove godine, a ukupno u karijeri ima 35 pehara.

DANKA KOVINIĆ – SAMANTHA STOSUR

Dvadesetogodišnja Danka Kovinić počinje Vimbldon protiv 11 godina starije Samante Stosur. Stosur je jedna od onih igračica kojoj apsolutno ne odgovara trava i verovatno je jedna od retkih koja će vam odmah priznati da joj Vimbldon baš i nije omiljeni turnir 31-godišnja Australijanka malo sada živi na staroj slavi. Skor od 14-14 nije baš reprezentativan za Samantu Stosur, pa zato sve više počinje da se koncentriše na dubl i pala je na 23. mesto WTA liste. Ako Kovinićeva ima mladost, Stosur ima iskustvo, ali do sada joj to do sada nije baš mnogo značilo na Vimbldonu. Istina, ima jednu titulu ove sezone i sedam u karijeri, ali teško je reći da je popularna Sem favorit na ovom meču Danka se probija ove godine, ima 25 pobeda i 14 poraza, a sećamo se da je zabeležila pogotovo dobar nastup u Čarlstonu. Videćemo kako će se ona snaći na travi, jer nije baš previše mečeva odigrala na toj podlozi Kovinićeva je do sada u karijeri zaradila 323 hiljade dolara, dok je Stosurova inkasirala 14.5 miliona zelenih novčanica. Do sada se nisu sastajale, a koja će zabeležiti 15. poraz u ovoj sezoni saznaćete samo na kanalima Sport Kluba.

KRUNIĆ – VINČI

Aleksandra Krunić nema baš neprelaznu prepreku u prvom kolu Vimbldona- Roberta Vinči je svakako zvučnije ime, ali Italijanka polako privodi karijeru kraju i sve više se posvećuje dublu. Ove sezone ima skor od 11-14 a čak i kada je bila u najboljoj formi, ona se nije najbolje provodila na Vimbldonu. Ove godine, Vinčijeva nije osvojila nijednu titulu, ali je prigrlila devet pehara tokom karijere. Fali joj još samo dve pobede da bi došla o cifre od 500 u karijeri. Krunićeva je bila solidna u Birmingemu, ali čini se da ipak trava nije idealna podloga za nju. Ona ove godine ima 13 pobeda i isto toliko poraza i za sada joj i dalje najveći uspeh u karijeri ostaje ono što je uradila na US Openu prošle sezone. Do sada se nisu sastajale, a dok Aleksandra nije još stigla ni do milion dolara, Roberta je inkasirala nešto više od osam miliona zelenih novčanica u karijeri.

IVANOVIĆ – XU

Ana Ivanović imaće gotovo anonimnu protivnicu u prvom kolu Vimbldona, što može da bude mač sa dve oštrice Sa druge strane mreže biće Kineskinja Ji Fan Ksu, trenutno 176. teniserka sveta. Sa 26 godina, teško da Kinezi mogu u njoj da traže naslednicu Na Li, pre će to biti Saisai Ženg, ali Ksu može da bude nezgodna ako ima svoj dan. Ana je odigrala samo jedan meč na travi ove sezone. Izgubila je od Mišel Lašer De Brito u Birmingemu. Ali, prošle godine je osvojila Birmingem ali nije otišla daleko na Ol Ingland klubu pa to ne može da se uzme kao merilo. Ksu nije baš poznata široj javnosti, ove godine ima skor od 9-8 i teško je predvideti šta bismo mogli da očekujemo od nje. Verovatno će velika većina poena zavisiti od Ane, odnosno, ona će ih osvajati ili gubiti. Kineskinja je do sada zaradila oko 300 hiljada dolara u karijeri, a još čeka prvu titulu. Ana ima 15 titula, od čega jedan Grend Slem, a bliži se cifri od 14 miliona inkasiranih zelenih novčanica, naravno, samo od tenisa