Raspad Gofana, mladi Italijan furiozno do drugog kola

Tenis 27. sep 202013:11 > 13:13
Izvor: Getty Images/Shaun Botterill

David Gofan, 11. nosilac i nekadašnji četvrtfinalista na Rolan Garosu, izgubio je već u prvom kolu od Italijana Janika Sinera 7:5, 6:0, 6:3 za sat i 59 minuta.

Očekivao se mnogo uzbudljiviji i duži meč, činilo se da ćemo ga i videti jer je Belgijanac dvaput nadoknadio brejk zaostatka u prvom setu, da bi na 6:5 imao 40-15 i taj brejk nadomak ruke.

Međutim, Gofan je igrao nekarakteristično nestrpljivo, poslao je dve lopte u mrežu, a na set lopti za Sinera već u drugom udarcu posegao je za bekhend paralelom i promašio izgubivši time sat.

Belgijanac se vrlo loše kretao i delovao je bezvoljno, mnogo je grešio, a Siner je tutnjio kroz drugi set, osvojio ga bez izgubljenog gema, a zatim je i rano napravio brejk u trećem setu.

Na US openu je 19-godišnji Italijan vodio 2-0 i potom izgubio u prvom kolu od Karena Hačanova, ali sada nije dozvolio da se taj scenario ponovi – naprotiv, lako je čuvao svoje gemove i došao do trijumfa u tri seta.

Siner je upisao 23 vinera i 27 neiznuđenih grešaka, dok je Gofan imao 24 direktna poena i čak 43 greške.

U drugom kolu Siner će igrati sa kvalifikantom iz Francuske Benjaminom Bonzijem, koji je savladao Emila Rusuvuorija iz Finske sa 6:2, 6:4, 4:6, 6:4.