Ozmo: Možda bi se Novaku i progledalo kroz prste da je sutkinja ustala odmah

Tenis 07. sep 202019:46 > 19:49
Podeli:
Izvor: N1

Novinar Sport Kluba Saša Ozmo izjavio je u Dnevniku N1 da bi se "Novaku možda i progledalo kroz prste da je sudija ustala odmah, da je rekla da je sve u redu...". Potpuno druga priča je, dodaje on, što su to neki dočekali na nož, što su jedva čekali da se to dogodi. "Novak im je dao municiju u ruke, nenamerno. Bilo je mnogo ružnijih izliva besa, na primer Serena Vilijams sa sudijom Karlosom Ramosom...", kaže Ozmo.

Novak Đoković diskvalifikovan je sa US Opena u četvrtom kolu, pošto je pogodio lopticom linijskog sudiju posle 11 odigranih gemova.

POVEZANE VESTI

Kako je rekao Ozmo, jesu se događali i slični incidenti, sa drugačijim ishodom.

„Mislim da je ovo što se dogodilo posledca dva faktora, izuzetno nesrećnih okolnosti, prvo od čelindža na set lopti za milimetar, do toga da od onolikog zida uspe da pogodi linijskog sudiju i to baš u predelu vrata… Možda bi mu se i progledalo kroz prste da je ona ustala odmah, da je rekla da je sve u redu, kao što je nedavno bio slučaj sa slovenačkim teniserom Aljažom Bedeneom“, kaže Ozmo.

Potpuno druga priča je, dodaje on, što su to neki dočekali na nož.

„Što su jedva čekali da se to dogodi. Novak im je dao municiju u ruke, nenamerno. Bilo je mnogo ružnijih izliva besa, na primer Serena Vilijams sa sudijom Karlosom Ramosom…“, kaže Ozmo, dodajući da je bilo teško da u ovoj situaciji Đokoviću progledaju kroz prste.

Činjenica je, kaže Ozmo, da Đoković nije tretiran isto.

„Prevashodno od nekih novinara. Prošle godine na Rolan Garosu, kada se Federer u meču sa Nadalom iznervirao, poslao lopticu izvan stadiona i ništa sporno, to se događa svima, ali je razlika što Rodžeru niko nije postavio pitanje o tome na konferenciji za medije“, kaže on.

Novak Đoković je osnovao novu Asocijaciju profesionalnih teniskih igrača (PTPA). Ozmo kaže da misli da je Novak na pravom putu i da će tek vreme pokazati koliko je bio na pravom putu.

„On se ne bori za sebe sigurno, sa 33 godine i obezbeđenih deset generacija. Na pravom je tragu i neusmnjivo da je stao na žulj mnogima i da su mnogi jedva dočekali ovo. Ova situacija je mogla biti izbegnuta, ali kad se dogodila, mnogi su je jedva dočekali. Kao novinar ne mogu da shvatim da kroz tekst i svoj nastup na mrežama, da ima toliko zluradosti, naslađivanja tuđom nesrećom…“, kaže on.

Kaže da, pošto nije bilo namere, sumnja da će se uopšte i govoriti o nekoj suspenziji.

„Jedino je pitanje kako će on reagovati, on se nije susreo sa nečim sličnim u karijeri, bilo je jako gorkih poraza i on je uvek izlazio jači iz njih, ako je suditi po tome, vratiće se još jači. Nije se pojavio pred medijima, što je radio i posle težih poraza, što razumem“, kaže.

Ključna će, ističe, biti uloga Marijana Vajde, koji će sada ponovo biti uz njega.

„Ovo će na kraju biti samo jedna mrlja, koja će na kraju izbledeti“, kaže Ozmo.