Nadal ne igra na US Openu!

Tenis 04. avg 202020:27 > 20:28
Izvor: REUTERS/Andrew Kelly

Španski teniser Rafael Nadal objavio je da neće učestvovati na ovogodišnjem US Openu.

Turnir u Njujorku bi trebalo da počne 31. avgusta, uprkos pandemiji koronavirusa u celom svetu, uz oštre mere kojih svi moraju da se pridržavaju.

Nadalova odluka je očekivana već neko vreme, posebno zbog toga što se za ATP listu računa bolji rezultat od ove ili prošle sezone, a Španac je prošle godine trijumfovao na poslednjem Gren slemu sezone.

Nekadašnji najbolji teniser sveta je kao glavni razlog propuštanja US Opena naveo da jednostavno u ovom trenutku ne želi da putuje u Njujork zbog situacije oko koronavirusa.

Posle dugog razmišljanja odlučio sam da ne igram na ovogodišnjem US Openu. Globalna situacija je komplikovana, broj obolelih od koronavirusa raste, izgleda da i dalje nemamo kontrolu nad time. Znamo da je skraćeni teniski kalendar varvarski posle četiri meseca pauze, razumem i zahvaljujem se na naporima koji se ulažu da bi se igralo. Videli smo malopre objavu da se u Madridu neće igrati ove godine. Poštujem Tenisku asocijaciju Sjedinjenih Država, organizatore US Opena i ATP jer su pokušali da omoguće da se turnir održi zbog igrača i navijače širom sveta. Ovo je odluka koju nikada nisam želeo da donesem, ali sam odlučio da slučam svoje srce i u dogledno vreme radije ne bih putovao“, istakao je Nadal.

Nadal je tri puta tokom karijere osvajao US Open, a ukupno četiri puta je igrao u finalu u Njujorku. Za sada ima 19 Gren slem titula i samo jedan trofej ga deli od rekorda Rodžera Federera.