"Uznemirile su me Đokovićeve reči, opasne su"

Tenis 10. maj. 202013:09 > 13:13
Podeli:
Izvor: Michael Regan Getty Images Sport

Najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića kritikovali su zbog stavova koje je izneo u Instagram lajvu sa Červinom Žafarijom.

“Unutrašnja veza i zaista biti prisutan i svestan u trenutku dok piješ vodu. Video sam ljude i poznajem ljude koji su energetskom transformacijom, pomoću moći molitve i moći zahvalnosti, uspevali i da najotrovniju hranu i najzagađeniju vodu pretvore u lekovitu vodu. Voda reaguje i naučnici su dokazali da molekuli vode reaguju na naše emocije, na ono što se govori“, rekao je Đoković i dodao:

“Istinski verujem da bi svakog dana za stolom trebalo da sedimo bez kamera, bez telefona. Ili još gore, da smo u nervozi i da se raspravljamo za stolom sa najbližima tokom obroka“.

Njihov lajv pogledalo je više od 550.000 ljudi, a nekadašnja teniserka Meri Kariljo smatra da Đoković treba da bude odgovorniji.

“Znamo da veruje u meditaciju, u molitvu i holističko lečenje, mrzeo je to što je morao na operaciju lakta i odlagao ju je jer je istinski mislio da može da zaleči sopstveno telo. Veoma me je uznemirilo to što su Đoković i drugi čovek govorili da se toksična voda može transformisati u pijaću. To su opasne stvari koje su mnogi ljudi videli, nadam se da će povući to“, kaže Kariljo.

Novinar Džon Verthejm rekao je da Novak mora da bude oprezan kada iznosi svoja gledišta.

“Postoje posledice toga, kratak je put do teorija zavere koje su sada opasnije više nego ikada ranije. Bio sam razočaran time je mislim da mesto broj jedan nosi sa sobom odgovornost, a ona uključuje poštovanje prema nauci i objektivnoj istini“, smatra Verthejm.