Lendl: Onog ko uzme najviše GS treba smatrati najvećim

Tenis 09. maj. 202013:35 > 13:38
Podeli:
Izvor: Julian Finney, Getty Images

Osmostruki osvajač Gren slem turnira Ivan Lendl izjavio je kako je njegov kriterijum pri izboru najboljeg tenisera svih vremena jednostavan – ko god na kraju karijere bude imao najveći broj GS titula, treba da se smatra najboljim u istoriji.

Velika trojka koju čine Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković dominira svetskim tenisom u 21. veku, a naročito su “nemilosrdni” poslednjih godina – niko osim njih nije slavio na poslednjih 13 GS turnira.

Povezano

Federer, koji će u avgustu napuniti 39 godina, ima 20 slemova, 33-godišnji Nadal 19, a godinu mlađi Đoković 17.

“Novak, Rafa i Rodžer su ti između kojih se vodi bitka za najboljeg u Open eri. Mislim da će onaj ko bude imao najviše osvojenih Gren slem turnira imati pravo da se nazove najboljim u čitavoj eri. Sa druge strane, Roda Lejvera smatram najboljim od tenisera koji su prethodili Open eri. Trenutno Rodžer vodi u toj trci, ali ona nije završena – biće veoma uzbudljiva još nekoliko godina”, izjavio je 60-godišnji Ivan Lendl, član teniske Kuće slavnih.

“Federer i Nadal su možda popuarniji među navijačima od Đokovića, ali to ne bi smeo da bude faktor u ovoj diskusiji. Ne treba suditi na osnovu popularnosti”, dodao je nekadašnji češki teniser, koji je ranije bio trener Endiju Mariju i Ivanu Lendlu.