Srbiji specijalna pozivnica za finalni turnir DK 2020.

Tenis 23. nov. 201918:16 > 18:22
Podeli:
Izvor: Teniski savez Srbije

Međunardona teniska federacija i Kosmos tenis, organizatori Dejvis kupa, objavili su u subotu da su specijalne pozivnice za finalni turnir za 2020. godinu dobile Srbija i Francuska.

Dejvis kup reprezentacije Srbije i Francuske dobile su specijalne pozivnice za finalni turnir Dejvis kupa za 2020. godinu.

Ove godine su plasmanom u polufinale mesto na finalnom turniru obezbedile Rusija, Kanada, Velika Britanija i Španija.

Preostalih 12 mesta na finalnom turniru biće popunjeno kraoz kvalifikacije koje će biti odigrane 6. i 7. marta 2020. godine. Žreb za kvalifikacioni turnir biće obavljen 24. novembra u podne u Madridu.

Na žrebu će povlašten status imati reprezentacije koje su se plasirale između petog i 18. mesta ove godine, a to su Hrvatska, Belgija, Argentina, Sjedinjene Američke Države, Australija, Italija, Nemačka, Kazahstan, Češka, Austrija, Japan i Švedska.

U grupi reprezentacija koje nisu nosioci na žrebu za kvalifikacije su Belorusija, Brazil, Čile, Kolumbija, Ekvador, Mađarska, Republika Koreja, Holandija, Slovačka, Urugvaj, Uzbekistan i pobednik meča Pakistan – Indija.

Pobednici, njih 12, obezbeđuju mesto na finalnom turniru, a poraženi u kvalifikacijama će igrati u Svetskoj grupi 1 u septembru 2020.