Federer zaplakao: Osećam kao da je karijera brzo prošla

Tenis 27. okt 201920:11 > 20:30
Podeli:
Izvor: Sport Klub

Rodžer Federer bio je vrlo emotivan posle pobede nad Aleksom de Minorom 6:2, 6:2 za titulu u rodnom Bazelu, desetu u karijeri.

“Bio je to brz, ali veoma lep meč. Mislim da sam odigrao odlično. Teško je bilo na početku, u prvih pet gemova smo imali izvanredne razmene, ali posle toga sam preuzeo kontrolu. Bio sam sjajan kada je trebalo da napadam, nisam pravio mnogo neiznuđenih grešaka i servirao sam jako dobro kada je to bilo potrebno“, rekao je Federer i dodao:

“Nisam mogao ni da zamislim da ću ovde pobediti 10 puta, nisam mogao da zamislim ni jednom, tako da je ovo poseban osećaj. Hvala svima, vidimo se i sledeće godine“.

Federer je bio emotivan i posle pred novinarima.

“Nije problem što je sezona skoro gotova, veći je problem to što sam u finišu karijeri. Osećam se kao da se sve brzo izdešavalo, zbog toga sam nekada tužan, ali znam da ću biti u redu kada taj trenutak dođe. Znam da može brzo da se desi – povreda, nešto porodično… Zato moram da zadržim perspektivu i distancu“.

Bio je to četvrti trofej Federera ove sezone, posle Dubaija, Majamija i Halea, a rekao je da još nije doneo odluku hoće li igrati u Parizu jer želi da bude maksimalno spreman za London.

Osim u Bazelu, Rodžer je baš u Haleu takođe slavio 10 puta, a po osam puta je osvajao Vimbldon i Dubai.