Osaka konačno osvojila Osaku

Tenis 22. sep 201909:43 > 09:53
Podeli:
Izvor: Koji Watanabe/Getty Images

U finalu Pan Pacifik Opena u Osaki, japanska teniserka Naomi Osaka je savladala Anastasiju Pavljičenkovu 2:0, po setovima 6:2 i 6:3.

Naomi Osaka je u prvom setu odmah napravila brejk, a do kraja seta je bila toliko ubedljiva da protivnici nije dozvolila ni da dođe do izjednačenja u gemovima u kojima je servirala. Naomi je drugi brejk napravila u osmom gemu za 6:2. 

U drugom setu je Osaka napravila brejk u četvrtom gemu kada je povela sa 3:1, a Japanka je bila motivisana da što pre završi meč pa je imala čak tri brejk šanse u narednom servis gemu Pavljičenkove. Ipak tada se Ruskinja spasila i uspela je da zadrži servis i do kraja nije bilo brejkova. Osaka je retko uopšte gubila poene u svojim servis gemovima i sa prednošću jednog brejka je završila drugi set 6:3. 

Japanska teniserka će i posle ovog turnira ostasti četvrta na WTA listi, a ovo joj je prvi trofej u rodnom gradu posle dva poraza u finalu. Ovo joj je inače tek četvrti trofej u karijeri posle osvajanja Indijan Velsa, US Opena i Australijen Opena.