Đoković: Janko? Uvek je bio uzor

Tenis 27. avg 201900:45 > 00:46
Podeli:
Izvor: Minas Panagiotakis/Getty Images

Srpski teniser Novak Đoković, koji se rutinskom pobedom nad Robertom Karbaljes-Baenom 6:4, 6:1, 6:4 plasirao u drugo kolo US Opena, smatra da ima prostora za napredak u nastavku turnira.

Prvi teniser sveta odneo je pobedu za sat i 54 minuta igre.

Igrao sam protiv igrača sa kojim se nikada ranije nisam susreo. To se ne događa previše često. Solidna partija. Mislim da mogu da igram bolje, ali ovo je očekivano za prvi meč. Nadam se da ću u nastavku uspeti da poboljšam nivo igre“, istakao je Đoković.

Njegov dobar prijatelj Jako je izgubio meč danas. Kako se osećao kada mu je kazao da će da se penzioniše

S obzirom na naše prijateljstvo, saznao sam za to malo pre nego što je on saopštio svoju odluku. On je emotivan zbog toga, a svi mi smo, koji smo njegovi bliski dugogodišnji prijatelji, kolege i sunarodnici. Janko i ja smo igrali kako na istoj, tako i na suprotnim stranama terena. Mnogo divnih trenutka sam podelio sa njim, privatno i poslovno. Poznajem ga od kada sam imao devet ili deset godina.

On je oduvek bio uzor mladim igračima moje generacije u Srbiji jer je bio uspešan. Bio je najbolji junior u svetu i neko ko je imao veoma obećavajuću karijeru u profesionalnom tenisu, s obzirom na rezultate koje je kao mlad ostvarivao. Imao je veoma dobru karijeru. Dvaput je godinu završio u najboljih 10 i igrao je četvrtfinale US Opena. Igrao je epski maraton sa Rodžerom i sa mnom“, pohvalio je 32-godišnjak svog tri godine starijeg kolegu i dodao:

Veoma je otvoren momak, iskren i neko ko govori šta mu je umu. Veoma mu je stalo do integriteta ovog sporta, takođe. Oduvek se zalagao za igrače i za ono što zaslužuju.

Tužno je videti ga kako odlazi, ali je to u isto vreme razumljivo, kada se uzme u obzir sve što mu se desilo na zdravstvenom planu u poslednje tri godine. Nažalost, nije uspeo da se vrati u staru formu i tamo gde je bio, a to je najboljih 10.

Želim mu sve najbolje. On ima tenisku akademiju u Beogradu, o kojoj vodi računa i širi se dalje u svetu, na Meksiko i Kinu. Sjajno mu ide. On je neko ko je veoma posvećen, veoma pametan i neko ko se okružio pravim ljudima i mentorima. Siguran sam da će biti veoma uspešan u svemu što bude radio posle tenisa“, zaključio je Đoković.