Vudbridž: Đoković je žrtva svoje želje da bude voljen

Tenis 29. jul 201910:45 > 10:47
Izvor: Matthias Hangst, Getty Images

Nekadašnji australijski teniser Tod Vudbridž ističe da Novak Đoković ima veliku želju da bude voljen, kao i da teško podnosi kada su navijači na strani njegovog protivnika.

Slično mišljenje nedavno je iznela je i bivša teniserka Barbara Šet, koja je naglasila da „ljudi osečaju da Novak nije prirodan.“

„Đoković je žrtva svoje želje da bude voljen, više nego što dopušta ljudima da ga vole. U polufinalu Vimbldona ste mogli da vidite kako navijačima pokazuje uvo. Publika je reagovala posle sjajnog poena Roberta Bautiste Aguta, ali je Novak želeo da aplauz za njega bude glasniji. Takvo ponašanje je bizarno. Đoković je neverovatan igrač, ali ne mora da pati da njemu aplaudiraju jače,“ rekao je Australijanac i dodao:

„Novak ima ogromnu bazu navijača i ne treba da se nađe na suprotnoj strani od njih. Ja sam to uradio nekoliko puta, a to nije nešto što želiš da uradiš. Mora da radi ono što najbolje radi – da pobeđuje“.

Osvajaču 16 Gren slem titula u dubl konkurenciji pažnju je skrenulo i Novakova prolava u Londonu. Takođe, veruje da Srbin može da pretekne Federera po broju osvojenih titula na najvećim turnirima – Novak ima 16, a Švajcarac 20.

„On i nije baš slavio, kao da je svima poslao poruku: ‘Znate šta? Mogu da ovako slavim i da vam prkosim, ali sam iznad vas i bolji sam od vas’. Često sportisti iskoriste protivničku publiku da sebe motivišu, a čini mi se da on to radi. Interesantna psihologija.“

Osvrnuo se Australijanac i na ponašanje svog zemljaka Nika Kirjosa, koji u poslednje vreme konstanto provocira Đokovića.

„Svestan je da će takvo ponašanje da stvori kontroverzu. Ne shvatam zašto to radi. Nik mora da počne da pobeđuje an terenu,“ dodao je Vudbridž.