Morezmo: Endi nije daleko od Novaka!

Tenis 06. apr. 201517:11 > 17:13
Podeli:
Izvor: Getty images, Scott Barbour

Moraćemo da poradimo na psiho-fizičkoj pripremi, Endi nije daleko od Novaka, videlo se to u Majamiju

Ameli Morezmo, trener Endija Marija, kaže da Novak Đoković ima sposobnost da odigra najbolje kada je najpotrebnije.  Iskusna Francuskinja nekada jedna od najboljih teniserki planete pohvalila je Đokovića, ali je videla i mnogo dobrih stvari u porazu njenog pulena u velikom finalu.

 “On uspeva da pojača tempo i da bude efikasan u ključnim trenucima, to radi čak i protiv najboljih na svetu. Često vidimo da ne igra kako ume na početku turnira, a onda podigne nivo igre, koncentraciju i intenzitet u završnici turnira“, rekla je Francuskinja, dvostruka osvajačica Gren slem turnira.

Morezmo kaže da se kod njenog učenika vidi napredak, ali da na njega utiče skor 0-12 sa “velikom trojkom” posle oporavka od operacije leđa.

“Ovde smo barem gledali meč, što u Indijan Velsu nije bio slučaj. Sada je bilo neizvesno. Endi je igrao dobre poene ali je i grešio. Endi shvata da nije toliko daleko, ali moramo da nastavimo da radimo. Mislim da tih 0-12 utiču na njega u smislu da ga motivišu da se trudi i preko svojih granica, sve u cilju da prekine seriju poraza. Moraćemo da poradimo na  psihološkoj i fizičkoj pripremi. Smatram da Endi nije daleko od Đokovića“, naglasila je Morezmo.

Mari je do sada u karijeri osvojio dve Gren slem titule i devet iz Masters 1000 serije.