Utučeni Delpo: Ne znam da li je to bio poslednji meč…

Tenis 21. jun 201919:17 > 19:25
Podeli:
Izvor: Abbie Parr/Getty Images

Argentinski teniser Huan Martin del Potro u subotu u Barseloni će operisati povređeno koleno, a pitanje je da li će se ikada vratiti na teren.

Jedan od najboljih igrača sveta se povredio u prvom kolu turnira u Kvinsu, a posle konsultacija sa doktorima odlučio je da što pre ponovo ode na hirurški sto.

„Zdravo svima, želim da vam kažem, kao što možda već znate, ponovo sam doživeo frakturu desne čašice kolena. Posle medicinskih pregleda i razgovora sa doktorima, savetovali su mi operaciju kao najbolje moguće rešenje. Pitao sam ih za najbolju opciju, ne samo kada je tenis u pitanju, a oni su mi rekli da to bez ikakve sumnje mora da se operiše,“ rekao je Del Potro.

„Podvrgnuću se zahvatu u subotu u Barseloni. Kao što možete da pretpostavite ovo je težak trenutak, tužno je što ponovo moram da prolazim kroz isto, nisam očekivao tako nešto, ali dobro… Sutra je operacija, ne mogu da kažem ništa više od ovoga i ne znam šta će se dalje događati. Nadam se da će oporavak teći dobro, da će moje koleno da se rehabilituje. Da li je taj meč bio posllednji u mojoj karijeri, ja to sada ne znam. Tokom oporavka moći ću čiste glave da razmislim dobro o svemu i znaću da li će moje telo moći da podnese napore kasnije. Hteo sam sa vama da podelim informacije vezane za operaciju, hvala vam na podršci, takođe snazi i ljubavi koje mi šaljete, hvala vam od srca.“

https://www.instagram.com/p/By-paN8FR_8/

Argentinac je istu povredu doživeo prošle godine na mastersu u Šangaju. Prvi turnir odigrao je potom u Delrej Biču, da bi se onda takmičio u Madridu, Rimu i na Rolan Garosu.

Delpo je u karijeri osvojio 22 titule, uključujući i jedini Gren slem pehar sa US Open 2009.