Beker: Velikoj četvorci stižu naslednici

Tenis 03. apr. 201517:47 > 17:49
Podeli:
Izvor: EPA

Kokinakis, Ćorić, Kirgios, Zverev su budućnost svetskog tenisa smatra Boris Beker

„Kokinakis, Ćorić, Kirgios, Zverev, to je četvorka mladih i izuzetno talentovanih tenisera koji s probijaju na ATP turu krupnim koracima. Bilo je i vreme. Oni su pravo osveženje za svetski tenis“, napisao je Boris Beker, legendarni teniser i trener Novaka Đokovića na Tviter profilu.

Stav koji je izneo Boris Beker na društvenim mrežama sigurno će biti ogroman motiv za sve pomenute tenisere da još više zapnu u nastavku sezone.

Kolege iz Hrvatske naravno smatraju da je trenutno u najboljoj poziciji Borna Ćorić koji ima svega 18 godina a već sada može da se pohvali da je uspeo da pobedi Nadala i Mareja. Borna j sezonu počeo sa željom da se dokopa mesta među prvih 50. Iako je tek mesec april, Ćorić je jako blizu cilja s obzirom da će od ponedeljka biti 59-i teniser na ATP listi.

Veliki “skalp” u karijeri ima i Nikos Kirgios. On je na Vimbldonu slavio protiv Nadala i trenutno je 37. teniser planete. Zverev i Kokinakis su iznad kote 100.  Kokinakis je 108 a Zverev 128. Trenutno planetom vlada velika četvorka svetskog tenisa: Đoković, Federer, Nadal i Marej. Stručnjaci smatraju da “mala četvorka” u sastavu Ćorić, Kokinakis Zverev, Kirgios sigurnim koracima ide ka tome da u budućnosti nasledi momke koji su u protekloj deceniji ostavili neizbrisiv trag u svetu tenisa, a pri tome nemaju nameru da stanu, bar još neko vreme.