Per: Kritikuju me, a Novak lomi više reketa od mene

Tenis 29. maj 201911:46 > 11:48
Izvor: Francois Nel/Getty Images

Francuski teniser Benoa Per kritikovao je medije i navijače koji imaju negativan stav prema njegovim ispadima na terenu.

Tridesetogodišnji igrač ne razume zašto je često na meti kritika, kada je, kako je istakao, mnogo mirniji od prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

“Svako ko me poznaje kaže da je Benoa dobar momak, tih, nije previše nervozan, ali me prati ta negativna slika kao tenisera koji ‘peni’ sve vreme,“ rekao je Francuz i nastavio:

„Čini mi se da ljudi samo čekaju da bacim reket. Ja to uradim i oni kažu: „Da, ovo je Benoa koga znamo.“ Ali ne, to se dešava svima. Pogledajte Đokovića – on lomi više reketa nego ja. Mnogo više! Naprotiv, bio sam mirniji od Novaka ove godine.“

Per je naglasio da pojedinim igračima tenis nije ceo život.

„Nekima je prioritet samo ‘tenis, tenis i tenis’, a nekima poput Kirjosa i Fonjinija je potpuno drugačije. Srećni smo kada izađemo napolje i popijemo piće. Sa Nikom sam izašao dva ili tri puta u noćni provod i sjajno smo se proveli.“

Francuz je prošle nedelje osvojio turniru Lionu i trenutno je 38. igrač sveta, a u drugom kolu Rolan Garosa će se sastati sa Pjer-Igom Erberom.

„Postoje trenuci na terenu kada kažem sebi: ‘Već si deset godina na turu.’ Često je jedini problem nedostatak motivacije,“ objašnjava svoj karakter Per.