Đere spasao meč loptu, pa izbacio Del Potra!

Tenis 08. maj 201914:37 > 17:01
Podeli:
Izvor: Buda Mendes, Getty Images Sport

Srpski teniser Laslo Đere savladao je Argentinca Huan Martina Del Porta u drugom kolu Mastersa u Madridu sa 2:1, i u narednoj rundi igraće protiv Marina Čilića.

Đere je sjajnom igrom dobio prvi set sa 6:3, Argentinac je bio mnogo bolji u drugom (6:2), da bi u odlučujućem trećem setu srpski teniser uspeo da spase meč-loptu na svoj servis, potom osvoji i naredna dva gema i stigne do velike pobede.

Meč je trajao dva sata i 43 minuta. 

Đere je na startu turnira slavio u srpskom okršaju protiv Dušana Lajovića (6:4, 6:4), dok je Del Potro bio slobodan.

TOK MEČA

Ni jedan ni drugi teniser nisu počeli sigurno na svoje servise. Del Potro je imao brejk šansu u prvom i trećem gemu, a Đere dve u drugom.

Ipak, obojica su uspela da sačuvaju servis u uvodnom delu meča, pa je rezultat 2:2.

U šestom gemu viđen je i prvi brejk i njega je osvojio Srbin. Odlično je Đere igrao u tim trenucima, došao do tri brejk lopte, a zatim iskoristio drugu sa vođstvo 4:2. 

Posle kompletiranog brejka, 32. igrač planete je došao na gem od osvajanja prvog seta. 

Del Potro je bez mnogo problema osvojio naredni gem i ostao u setu, ali je Đere na identičan način uzvratio u narednom za vođstvo u setovima – 6:4.

U prva tri gema drugog seta teniseri su na svoj servi izgubili ukupno jedan poen, a onda je usledio brejk!

Del Potro ga je osvojio iskoristivši prvu brejk loptu, a njegovim kompletiranjem došao je i do vođstva od 4:1.

Iskusni Argentinc je i u nastavku seta igrao u visokom ritmu, Đere je sve više počeo da greši, pa je Delpo novim brejkom u poslednjem gemu poravnao u setovima – 6:2.

Oba tenisera osvojila su prve gemove na svoj servis u drugom setu – 1:1. Argentinac je još jednom siguran na svoj servis za 2:1.

Đere uzvraća udarac i prebacuje pritisak ponovo na Del Potra – 2:2. Namučio je Đere protivnika u petom gemu, od 0:40 stigao do izjednačenja, ali je Del Potro preživeo i sačuvao svoj servis.

I u narednom gemu viđena je velika borba, ali je i Đere osvojio gem na svoj servis i izjednačio na 3:3. Ni u naredna tri gema nije viđen brejk, pa je Del Potro poveo sa 5:4.

Del Potro u narednom gemu stiže do prve meč-lopte, ali sjajni Đere se izvukao. Potom je napravio brejk, i došao u priliku da servira za pobedu!

Laslo Đere je u trećem kolu Madrida!