WTA Majami: U sredu zavesa na četvrtfinale

Tenis 01. apr. 201513:51 > 13:54
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

U sredu će se odigrati druga dva četvrtfinala turnira WTA Premijer kategorije u Majamiju.

Da podsetimo, u polufinalu su već Karla Suarez Navaro, koja je iznenadila Venus Vilijams i Andrea Petković, koja je bila veoma ubedljiva protiv Karoline Pliškove.

Prvi duel u sredu biće između Serene Vilijams i Sabine Lisicki. Nemica je izgleda konačno sazrela i povezala dva odlična turnira. Podsetimo, došla je i u polufinale Indijan Velsa. Do sada su igrale tri puta i Serena vodi sa 2-1.

Vilijamsova traži treću uzastopnu titulu u Majamiju i sigurno je favorit protiv Nemice. Ali, ako Lisicki uđe u udarac, ako ne zaostane rano, mogli bi smo da prisustvujemo odličnom meču

Ništa manje zanimljiv neće biti ni duel Sloun Stivens i Simone Halep. Stivens je takođe najavila povratak u formu u Indijan Velsu. Ona i Medison Kiz su predvodnice novog američkog talasa i nekako, kad je jedna u formi, ona druga nije i obrnuto.

Pitanje koje se postavlja pred ovaj meč je koliko snage još ima u Rumunki. Ona je osvojila Indijan Vels i njeni mečevi do sada u Majamiju su bili sve osim laki. Zanimljivo je da su se do sada sastajale četiri puta i rezultat je 2-2, što samo potvrđuje da nas očekuje zanimljiv duel.