Završni masters se seli u Torino

Tenis 24. apr 201913:10 > 13:25
Izvor: Julian Finney/Getty Images

Završni masters ATP turnir će se igrati u Londonu samo još 2019. i 2020. godine, a posle toga će se igrati u Italiji u Torinu.

Završni masters turnir će se u prelepoj O2 dvorani u Londonu odigrati još samo dva puta, 2019. i 2020. godine. London je bio domaćin ovog turnira od 2009. i svake godine okupi 250 hiljada gledalaca. Posle više od 10 godina turnir se seli u Italiju u Torino gde će se mečevi igrati u dvorani Pala Alpitur. 

Radi se o hali koja je 2006. godine bila domaćin Olimpijskih igara, a u njoj je odigrana i završnica prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u odbojci za muškarce. Halu je koristio i košarkaški klub Torino, a dvorana ima 12350 mesta. U torinu će se odigrati sigurno pet Završnih mastersa od 2021. do 2025. godine. 

Inače Torino je pobedio u konkurenciji pet gradova za koje se spekulisalo da bi mogli da organizuju ovaj turnir. London je imao želju da i dalje organizuje takmičenje osam najboljih igrača i osam najboljih dublova, a uz britansku prestonicu tu su bili još Mančester, Tokio i Singapur. London je inače bio među gradovima koji su najviše puta organizovali Završni masters, a jedino je Njujork i „Medison skver garden“ duže bio domaćin, od 1977. do 1989. godine. 

Torino će biti 15. grad koji organizuje Završni masters, a Italija će osim ovog turnira organizovati turnir mladih nada u Milanu kao i Masters u Rimu. 

Završni masters je jedan od najvećih i najprestižnijih događaja koje imamo u ATP. Taj turnir se kroz istoriju selio i veoma sam uzbuđen što će preći u Torino 2021. godine. Još uvek nije taj datum blizu ali znam da će igrači biti uzbuđeni zbog toga što će igrati tamo. Nadam se da ću biti deo tog posebnogdogađaja„, kaže najbolji teniser sveta i predsednik Saveta igrača ATP Novak Đoković

Novak je inače bio jedan od najglasnijih zagovornika da Završni masters promeni lokaciju.