Decenija sa Noletom: Nezaboravan doček 2011. u Beogradu

Tenis 16. feb. 201903:52 > 07:38
Podeli:
Izvor: Scott Barbour, Getty Images Sport

Italijan Edoardo Artaldi, agent najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića nije siguran da će srpski igrač oboriti rekord Rodžera Federera po broju osvojenih Gren slem trofeja.

Švajcarac je 20 puta slavio na najznačajnijim turnirima u sezoni, dok je Srbin nedavno u Melburnu stigao do 15. titule na Gren slem takmičenjima.

„Novak je osvojio tri Gren slem trofeja uzastopno i učinio da to izgleda jednostavno, ali nije. Jasno je da je Federer u njegovom dometu, ali Rodžer je dokazao da može da osvoji još trofeja. Hajde da vidimo, jedan po jedan,“ izjavio je Artaldi.

Đoković i Artaldi počeli su da rade zajedno 2009. godine i od tada se mnogo toga dogodilo.

„Nikad neću zaboraviti delikatan trenutak kada je Novak odlučio da ide na operaciju lakta. Ali možda je najnezaboravniji doček u Srbiji posle osvojanja Vimbldona 2011. kada je Đoković obezbedio i prvo mesto na ATP listi.“

Pored Artaldija o karijeri srpskog igrača brine i njegova sunarodnica Elena Kappeljaro.

„Mi u suštini živimo zajedno. Elena i ja pokušavamo da stvorimo atmosferu koja je potrebna Novaku, s obzirom na to koliko je vremena proveo širom sveta i daleko od svoje porodice. Trudimo se da budemo što profesionalniji, ali sada je naš odnos prilično ličan. Živimo zajedno 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, a ovih devet godina zajedno smo zaista intenzivno. Ponekad čak i jedno drugom povlačimo uši,“ naveo je Artaldi.

Bivši deseti igrač sveta i Arno Klemon je u intervjuu za L’Ekip komentirao Đokovićeve šanse da osvoji četvrti Gren slem naslov na Rolan Garosu.

„Roland Garos je možda najteži za Đokovića. Ali sada je toliko superioran da ne možete reći da je to nemoguće,“ kaže Klemon.