Šta Novak želi sebi u 2019. godini?

Tenis 19. nov 201810:30
Izvor: Getty Images/ Julian Finney

Poslednjih šest meseci 2018. godine bili su više nego uspešni za Novaka Đokovića, ali on ne zaboravlja koliko mu je bilo teško na terenu u periodu koji je tome prethodio.

Upravo u tom stilu je svetski broj jedan odgovorio na pitanje srpskih novinara šta bi poželeo sebi u novoj, 2019. godini.

“Pre svega zdravlje. Znam da je to kliše, ali ono je stvarno najvažnije u životu”, istakao je Novak, razmislio sekund-dva i dodao:

“Voleo bih da budem svestan lekcija koje sam naučio i da ne ponavljam više greške, a dešavalo mi se da ih ponavljam. Želim da osvestim te trenutke i da budem mudriji sledeći put, prevashodno kada je reč o strpljenju, i profesionalno i privatno”.

Poželeo je Đoković potom sebi i drugima radost i sreću, a rekao je i da će sada otići na zasluženi odmor.

“Odlazim na jednu destinaciju na kojoj ću malo da se izolujem i da uživam u odmoru koji mi je preko potreban. Odmoriću se dve-tri nedelje bez reketa, a onda slede pripreme. U tenisu nemamo mnogo vremena za pripreme, ali trudiću se da na najbolji način iskoristim to vreme – prvo kondicija, a onda i tenis“.

Na konstataciju da je tri poslednja poraza doživeo od NextGen igrača (Cicipas, Hačanov, Zverev), Đoković se našalio:

“Šta da kažem, trudim se da popularizujem tenis“, nasmejao se, “Šalu na stranu, lepo je videti da se probijaju, odvažni su i treba na njih računati u budućnosti“.

U sezoni za nama Novak je osvojio Vimbldon, Sinsinati, US Open i Šangaj, a igrao je finala u Parizu i Londonu.