Tokio: Čilić pronašao dugme za samouništenje

Tenis 02. okt 201810:35 > 10:44
Podeli:
Izvor: Koji Watanabe/Getty Images

Marin Čilić je ispao sa ATP turnira u Tokiju već u prvom kolu jer je izgubio od Jana Lenarda Štrufa 2:1. Po setovima je bilo 3:6, 6:4 i 7:6.

Marin je u prvom setu odmah napravio brejk, a ključan momenat seta je bio peti gem. Tada je Čilić vodio 3:1, servirao je i spasao je čak tri brejk lopte. Hrvat je držao prednost brejka do kraja seta kog je dobio 6:3. 

U narednom setu dugo nije bilo čak ni brejk prilike, a prvi je brejk nanjušio Čilić kada je bilo 3:3. Štruf je te brejk lopte spasao da bi sam napravio brejk u momentu kada je Čilić servirao za ostanak u setu. Drugi deo igre završen je rezultatom 6:4 za Nemca. 

U trećem setu Čilić se susreo sa dve brejk lopte već u prvom servis gemu ali je ipak on bio taj koji je prvi oduzeo servis protivniku. Vodio je Hrvat 3:2, da bi odmah potom overio prednost brejka i to tako što je spasao čak četiri brejk lopte koje je imao Štruf. Šesti igrač sveta je održavao prednost sve do momenta kada je servirao za meč. Štruf mu tada uzima servis dozvolivši mu samo jedan poen, ali je Marin odmah potom uzeo servis rivalu i opet je bio blizu da dobije meč. Imao je prednost 30:0 i delovalo je da će privesti duel kraju, ali je zatim Jan Lenard Štruf vezao četiri poena i tako je izvukao taj brejk. 

U njemu je Čilić dobio samo prvi poen, dok je narednih sedam osvojio Nemac koji ide u drugo kolo. Njemu će tamo rival biti Žeremi Šardi.