Mari operisan, ne igra do sezone na travi: Nisam gotov!

Tenis 08. jan. 201814:08 > 14:09
Podeli:
Izvor: Clive Brunskill Getty Images

Bivši prvi teniser sveta Endi Mari operisao je kuk u Melburnu i nada se da će ponovo igrati kada dođe red na sezonu na travi.

Škot nije igrao od Vimbldona prošlog jula kada je ispao u četvrtfinalu.

“Još nisam gotovo sa tenisom, takmičiću se ponovo na najvišem nivou. Veoma sam optimističan u pogledu budućnosti – hirurg je zadovoljan kako je sve prošlo“, rekao je trostruki Gren slem šampion.

Mari se nada da će ponovo biti na terenu za sedam-osam nedelja, a data mu je procena od 14 sedmica dok ponovo ne bude mogao da stane na teren.

“Moj plan jeste da se vratim oko sezone na travi, potencijalno pre toga, ali neću žuriti jer želim da budem stvarno spreman kad se vratim. Neću da dođem u situaciju kao u Njujorku ili Brizbejnu, da dođem na turnir i da nisam siguran koliko sam spreman“.

Bol u kuku Mari je prvi put osetio u polufinalu Rolan Garosa sa Stanom Vavrinkom, mada ga je taj kuk mučio tokom cele karijere.

Izvor : Getty images/ David Ramos

“Hirurg smatra da će mi kuk biti u boljem stanju nego pre godinu dana, a do pre godinu dana mi je išlo sasvim dobro, bio sam prvi na svetu. Igraću smanjen raspored, ne kao kada sam jurip prvo mesto, od sada će fokus biti na najvećim turnirima“, kaže 30-godišnji Škot i objašnjava:

“Bio sam komeptitivan sa Top 50 igračima u Brizbejnu sada kada se teško krećem, a do četvrtfinala Vimbldona sam došao u stanju u kojem nisam mogao normalno ni da hodam od bola. Zato verujem da ponovo mogu da igram na najvišem nivou ako dođem do 95% mogućnosti, u to nema sumnje“.

Ne računajući kuk, Mari kaže da mu je ostatak tela u fantastičnoj formi i ima jedan dodatni motiv za povratak.

“Bilo bi super ako bi moja ćerka Sofija (rođena u februaru 2016) mogla da dođe i da me gleda kako udaram loptu, da barem malo razume šta ja to radim za život. Gldeam drugu decu na Turu sa roditeljima i to mi se dopada“, zaključio je Škot.

Do sada je u karijeri Mari osvojio 45 titula i od turnira je zaradio skoro 61 milion dolara.