Novi doping skandal: Sara Erani suspendovana!

Tenis 07. avg. 201716:41 > 16:42
Podeli:
Izvor: Matthew Stockman/Getty Images

Italijanska teniserka Sara Erani pala je na doping testu i suspendovana je na dva meseca.

Iskusna 30-godišnja Italijanka je u februaru priložila test urina u kojem je prema izveštaju međunareodne teniske federacije pronađena zabranjena susptanca.

Ona je trenutno 98. teniserka sveta i s obzirom da suspenzija počinje od 3. avgusta neće učestovati na turniru u Montralu. Prošle srede je izgubila meč drugog kola u Vašingtonu od Osean Dodan.

Erani je prethodno priznala da je 2012. imala tretman kod španskog doktora Lusa Garsije del Morala, koji je radio i sa biciklisom Lensom Armstrongom kome su oduzeti svi trofeji pošto je otkrivano da s edopingovao.

„Gospođa Erani je 16. februara 2017. godine priložila uzorak urina. Taj uzorak je poslat u laboratoriju svetske anti-doping agencije u Montreal i otkriveno je da je u njemu letrozol koji je zabranjen na listi VADA za 2017. godinu“, stoji u saopštenju međunarodne teniske federacije.

Erani je najbolja teniserka od Marije Šarapove koja je pala na doping testu. Kako je navedeno, ona je dobila samo dvomsesečnu suspenziju jer je rekla da je slučajno uzela majčinu terapiju za rak.