Ferer: Divim se Novakovoj pravičnosti

Tenis 20. feb 201715:35 > 15:36
Podeli:
Izvor: Adam Pretty/Getty Images Sport

Španski teniser David Ferer istakao da se divi pravičnosti Novaka Đokovića na terenu, a otkrio i osobine koje ceni kod ostalih članova velike četvorke.

U pauzi između turnira u Buenos Ajresu i Rio de Žaneiru, trenutno 29. teniser sveta izdvojio je vreme da razgovara sa argentinskim medijima o temama koje su u manjoj meri u vezi sa njegovom igrom. Umesto toga, dao je analizu dešavanja u svetskom vrhu i četvorice igrača koji su obeležili ‚beli sport‘ u ovom milenijumu.

Rafaela Nadala cenim zbog njegove edukacije, divim se eleganciji Rodžera Federera i pravičnosti i fer-pleju Novaka Đokovića. Endi Mari je veoma talentovan. Što se mene tiče, mislim da je osobina koja bi me izdvojila upornost“, rekao je Ferer za „Kanćalena la Nasion“.

Izvor : Getty Images, Michael Dodge

Nije Španac propustio priliku da prokomentariše najavljeno razdvajanje Rafaela Nadala i njegovog trenera Tonija.

Potoje neki razlozi koje mi ne možemo da znamo, ali bio sam iznenađen jer je posle povrede Rafa ponovo zaigrao na visokom nivou, a Toni je bio ključni deo njegovog tima. Ali, dobro, Karlos Moja je s njim. Videćemo, mnoge opcije postoje“, ostao je uzdržan Ferer.

Posle eliminacije u prvom kolu turnira u Argentini, Ferer će popravni tražiti u Brazilu, a prvi rival u Rio de Žaneiru, gde turnir počinje u ponedeljak, biće mu Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov.