Dodig u četvrtfinalu miksa, kraj za Dariju Jurak

Tenis 24. jan 201709:11 > 09:13
Izvor: Michael Dodge Getty Images Sport

Ivan Dodig još uvek igra na Australijan openu. Dodig i Samija Mirza nakon preokreta su se plasirali u četvrtfinale mešovitih dublova pobedom protiv Saisai Ženg i Aleksandra Peje.

Ženg i Peja su bolje počeli meč i dobili prvi set, ali su drugi nosioci u konkurenciji mešovitih parova uspeli da se u drugom setu izbore sa rivalima i meč su rešili u veoma neizvesnom trećem. Konačan rezultat bio je 2:6, 6:3, 10:6.

U narednom kolu Dodigi Mirza će se sastati sa Gabrijelom Dobrovski i Roanom Bopanom.

Za Dariju Jurak i Žan-Žulijana Rožera takmičenje u mešovitim dublovima na ovogodišnjem Australijan openu završeno je u osmini finala.

Od Darije i njenog partnera bolji su u dva seta bili Samanta Stosur u Sem Grot koji su do pobede stigli za sat i 34 minuta igre rezultatom 7:6 (8:6), 7:5.

Po jedan brejk su parovi razmenili u prvom setu, a u tajbrejku je presudio jedn minibrejk više. Mogao je ovaj set da se završi i drugačije jer su Darija i Žan-Žilijen prvi stigli do brejka, a i prvi su u tajbrejku imali set loptu, ali više sreće imali su Samanta i Sem. U drugom setu je sve bilo rešeno jednim brejkom i to u samoj završnici seta.