Sampras predviđa: Sledeće godine prvi reket sveta je Federer

Tenis 11. dec 201412:01 > 12:04
Izvor: Getty Images, Elsa

Kada pričamo o Pitu Samprasu suvišno je nabrajanje svih titula koje je u toku svoje petnaestogodišnje karijere osvojio i rekorda koje je oborio i postavio.

Izuzev Rolan Garosa, njegova bogata riznica je prepuna uspomena a zbog njegovog ubojitog servisa i razornog voleja, teško da iko može da mu parira. Ali, nije da takvih nema. Neko ko mu definitivno može stati na crtu je Rodžer Federer.

Švajcarski veteran i legendarni američki teniser sada igraju za isti tim u okviru međunarodne teniske Premijer lige i sjajno se zabavljaju. A pored druženja, Sampras ne krije zadovoljstvo što je u njegovom timu Federer o kome ima samo reči hvale.

„Rodžer Federer? Jednom rečju ikona. On se može pohvaliti neverovatnim brojkama i dostignućima. Dovoljno je reći 17 gren slem titula i više 300 nedelja na prvom mestu ATP liste. da ne pričam o ostalih 76 trofeja kojim je obogatio svoju vitrinu. A sada je uspeo da osvojio Dejvis kup što je neverovatno.Ima 33 godine i ne stari. Jak je i čini se da je sve bolji, za njega je vreme stalo. On je od onih sportista koji se rađaju jednom u sto godina i kada imate priliku da ih gledate, ne preostaje vam ništa više sem da mu se divite. Jer neće biti tu zauvek ali dok jeste, ne propustite ni minut.“

Međutim dok taj dan ne dođe, planeta čeka njegov povratak na prvo mesto. I oni koji ga obožavaju i oni kojima nije baš najdraži, sa nestrpljenjem čekaju sledeću sezonu i pitaju se: Može li Federer još jednom da zauzme tron u belom sportu?

Sada je drugi reket sveta, iza Novaka Đokovića a pored Srbina u 2015. se kao pretnja pojavljuje i Rafael Nadal koji se sada oporavlja i sprema za teniska borilišta.

„Mislim da Rodžer samo treba da povede računa o zdravlju. Činjenica je da je 5-6 godina stariji od Novaka i Rafe i to nije mali problem ali kao što rekoh, on ne stari. Ako povede računa o svom zdravlju i ostane u ovoj formi, ništa nije nemoguće. Imao je sjajnu godinu i znam da je za njega povratak na prvo mesto, primarni cilj. I siguran sam da će ga ostvariti. Motivisan je, ima veliku želju koja je i neophodna u pohodu na povratak na tron i čini mi se da ga ništa ne može zaustaviti. Da, mislim da od Federera možemo da očekujemo prvo mesto!“

Ako Sampras tako kaže, ko smo mi da mu ne verujemo. Ako se to zaista i dogodi, Federerovi fanovi a i sam Sampras će uživati. A i da se ne dogodi, u novu godinu ulazimo sa velikim iščekivanjima i niko ne može da ospori da će upravo Švajcarac obeležiti novu sezonu i doneti nam uzbuđenja kada su borbe velike trojke u pitanju.