Šarapova se vraća već u januaru?

Tenis 15. avg 201622:06 > 22:07
Podeli:
Izvor: Kevork Djansezian/Getty Images

Ruska teniserka Marija Šarapova, koja je u junu kažnjena dvogodišnjom suspenzijom zbog dopinga, mogla bi da se vrati na teren u januaru, tvrdi predsednik Teniske federacije Rusije Šamil Tarpiščev.

„Sve će biti odlučeno u septembru. Nemoguće je reći bilo šta sigurno, ali mislim da će moći da igra u januaru“, rekao je Tarpiščev.

Šarapova je suspendovana zbog pozitivnog testa na meldonijum tokom Australijan Opena u januaru. Meldonijum se našao na listi zabranjenih supstanci 1. januara ove godine, a ruska teniserka je priznala da ga je koristila godinama.

29-godišnja Ruskinja je bila na spisku svog nacionalnog tima za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali je Sud za arbitražu u sportu prošlog meseca odložio odluku po njenoj žalbi do 19. septembra. Šarapova je u svojoj žalbi tražila da joj suspenzija, koju joj je izrekla Međunarodna teniska federacija, bude ukinuta ili umanjena.

Do odlaganja odluke Suda u Lozani došlo je jer je Šarapovoj i Međunarodnoj teniskoj federaciji potrebno više vremena da dostave svoje dokaze.