Kirjos kivan na AOK, neće na Igre

Tenis 03. jun. 201610:34 > 10:42
Podeli:
Izvor: Minas Panagiotakis/Getty Images Sport

Australijski teniser grčkog porekla Nik Kirjos, nezadovoljan je odnosom Australijskog olimpijskog komiteta (AOK) za koji kaže da ga javno i privatno ponižava

– Nepravedan tretman i jasna pozicije organizacije koji je moj deo u timu Australije su učvrstili moju konačnu odluku. Predstavljanje Australije na Olimpijskim igrama mi je bio san od detinjstva. To mi je bio cilj ove godine. Planirao sam turnire u zavisnosti od Rija. Nažalost, iako sam ja izrazio nameru da osvojim medalju u Riju, AOK je imao druge planove – saoopštio je Kirjos.

Predsednik AOK Kiti Čiler je upozorila Kirjosa i njegovog potencijalnog saigrača Bernarda Tomića, čije je ponašanje na Mastersu u Madridu nazvano „užasnim“. Kirjos je na to reagovao besno na društvenim mrežama, na šta je Čilerova odgovorila da visokorangirani teniser „ne razume šta znači biti Olimpijac“.

– Nijedan član AOK me nije kontaktirao, niti moju porodicu, tim, predstavnike Teniskog saveza Australije. Nisu tražili sastanak niti priliku da obrazlože svoju zabrinutost. Ne želim da AOK-ov tretman prema meni ometa i negativno učite na australijski olimpijski tim.

Predsednik TS Australije Stiv Hili je izrazio žaljenje što se Kirjos našao u aktuelnoj situaciji, dok se AOK oglasio samo izjavom da bez obzira na izjavu igrača, TS Australije će neće saopštiti predstavnike za Rijo do 30. juna.