Janica Kostelić: Uvek izdvajam Đokovića

Tenis 15. maj 201612:33 > 12:35
Izvor: Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images

Legendarna hrvatska skijašica Janica Kostelić rekla je u intervjuu za „Večernji list“ da bi volela da upozna najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Kostelićeva je nedavno imenovana za pomoćnicu ministra sporta u hrvatskoj Vladi i trebalo bi da prisustvuje Olimpijskim igrama, koje će biti na programu od 5. do 21. avgusta.

Na pitanje da li ima želju da upozna nekog od najboljih sportista sveta, poput Lebrona Džejmsa, Juseina Bolta i Đokovića, Janica je rekla:

„Federera sam već upoznala i mogu da kažem da je pravi džentlmena, a ja od svih njih uvek izdvajam Đokovića, kojeg nikad nisam upoznala. Veliki je profesionalac, ali i vrlo korektna osobna koja zna da nađe meru na terenu i van njega, a čini mi se i da je veoma zabavan“.

Kostelićeva definitivno spada među najbolje skijašice u istoriji, iako je karijeru završila sa 25 godina. Tokom sedam sezona osvojila je tri velika Kristalna globusa, uz sedam malih, 30 pobeda, ukupno 55 podijuma. Uz dve to, osvojila je četiri olimpijska zlata, uz dva srebra i pet svetskih zlata.