Marka: Novak je Legenda!

Tenis 02. maj 201618:17 > 18:19
Podeli:
Izvor: Getty Images

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uoči starta Mastersa u Madridu dobio je specijalnu nagradu uglednog španskog lista „Marka”.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uoči starta Mastersa u Madridu dobio je specijalnu nagradu uglednog španskog lista „Marka”. Đoković je nagradu „Legenda” koja se uručuje profesionalcima u svim sportskim oblastima, dobio zbog odličnih rezultata koje postiže već nekoliko godina, a prethodna je kada je tenis u pitanju dodeljena Rafaelu Nadalu još 2008. Istu nagradu su pre Nadala dobili Rodžer Federer, Džon Mekinro, Manolo Santana, Andre Agasi, Pit Sampras i Aranća Sanćes Vikario.

„Veoma sam ponosan što sam dobitnik nagrade “Marke”, koja se u Španiji dodeljuje najboljim sportistima. Ceo svoj život sam posvetio sportu i postigao značajne rezultate, ali uvek se osećam zahvalno kada se nađem među sjajnim sportistima, pravim legendama našeg vremena”, napisao je Đoković na Tviteru.

Najbolji teniser sveta je dao i intervju za madridski sportski list, u kojem je još jednom rekao da je za njegovu karijeru zaslužan i Nadal.

„Rivalitet sa Rafom mi je pomogao da postanem igrač kakav sam danas. Mnogo puta me je savladao, a u poslednjih godinu i po sam ja više puta slavio, ali nikada ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da ću ga pobediti”, rekao je Nole.