Đoković: Podržavam Nadala, istinu na videlo!

Tenis 01. maj 201621:28 > 21:33
Izvor: Julian Finney/Getty Images Sport

Nadal je u akciji za transparentnost doping sistema ITF nakon što je sa nekoliko strana optužen da je bio dopingovan. Zbog toga je Španac tužio bivšu ministarku u vladi Francuske, te zatražio od ITF da obelodani sve njegove testove i rezultate.

„Verujem u moj sport, to je najvažnija stvar. Verujem da su protivnici čisti, da je tenis čist, verujem u naš antidoping program, da je nezavisan“, rekao je Nadal. 

On smatra da bi svima bilo lakše kada bi ITF saopštavao redovno koji je igrač bio podvrgnut doping testu i koji je bio rezultat te analize.

„Svi se slažemo da želimo čist i maksimalno transparentan sport. Želimo da igramo na jednakom nivou u takmičarskom smislu. Publika želi da zna da smo na najvećim turnirima svi igrali u fer uslovima. Nadal je posebno u nezgodnoj situaciji, mislim da je uradio pravu stvar da zaštiti svoj i integritet svog brenda koji je mnogo ostvario proteklih godina. Rafa je jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa, jedan od najvažnijih tenisera koje imamo. Uz njega sam. Objavite rezultate.“, rekao je Đoković.