Majami: Viktor stigao do Gofana

Tenis 26. mar 201600:42 > 00:44
Izvor: TANJUG/AP Photo/Pavel Golovkin

Nije se očekivao ovakav epilog. U iščekivanju prvog meča Novaka Đokovića u Majamiju, protiv Britanca Kajla Edmunda, na teren je izašao Viktor Troicki. Očekivala se pobeda protiv Španca Servantesa. Umesto toga usledio je rat na terenu.

Borba za svaku lopticu. Posle tri taj brejka slavio je Troicki koji je imao više snage i koncentracije. Na kraju Troicki – Servnates 2:1 po setovima 6:7, 7:6, 7:6. Viktora u narednoj rundi očekuje Beligijanac Gofan. Biće to veliki izazov za Viktora, ali sa druge strane Viktor može mnogo bolje u odnosu na ono što je prikazao protiv Servantesa. Pored toga, Vikotor voli da igra protiv rivala koji su na papiru favoriti.

Viktor je imao velikih problema. Nije igrao u skladu sa očekivanjima. Prvi taj brejk je dobio Španac sa 8:6. Oni koji su očekivali da će Troicki uzvratiti udarac brzo ostali su razočarani. Viktor se borio i mučio u isto vreme. Stigao je novi taj brejk. Servantes je imao dve meč lopte, ali Viktor nije želeo da se preda. Dobio je ovaj period igre sa 11:9.

Usledio je treći odlučujući set. Ponovo rat nerava. Ko će biti jači? Brejk Viktora za 4:3, nedugo zatim kontraudar. Servantes vraća na 4:4. Novi taj brejk. Ko će imati više snage? KO ide na Gofana? Na radost ljubitelja tenisa u Srbiji Viktor je dobio ovaj period igre sa 7:3.