Premier 5: WTA Doha samo na SK

Tenis 22. feb 201610:07 > 10:10
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Vincent Thian

Iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, WTA tur se seli u Katar

Doha je domaćin prvog turnira iz „Premier 5“ kategorije i tako je od ove godine. Na žalost, nećemo gledati možda i tri glavne zvezde ženskog tenisa u ovom trenutku, Serenu Vilijams, Mariju Šarapovu i Anu Ivanović, ali to ne znači da neće biti dobrog tenisa.

Luci Šafarova brani titulu, ali ovo će Čehinji biti prvi turnir u godini, vraća se na teren nakon neugodne infekcije i njena forma je potpuna nepoznanica. Videćemo i da li Italijanke mogu da nastave sa sjajnim nizom, u Sankt Peterburgu se radovala Roberta Vinći, dok je pehar prošle nedelje u Dubaiju prigrlila Sara Erani.

Tradicija ovog turnira kreće od 2001. Prva šampionka je Martina Hingis, a mnogo očiju sada će biti uprto u njenu mezimicu Belindu Benčić, koja se probija u sam vrh ženskog tenisa. Iako ćete na vikipediji naći podatak da ovaj turnir nije održavan 2009. i 2010. taj podatak je samo delimično tačan, jer se u Dohi održavao završni turnir sezone, WTA šampionat.

Prošle godine, Šafarova je pobedila Viktoriju Azarenku u finalu. Beloruskinja je uz Anastasiju Miskinu i Mariju Šarapovu, dva puta dizala ovaj pehar. Zbog Premijer 5 kategorije, broj učesnica je od ove godine povećan na 54, a nagradni fond je 2.513 miliona dolara.